Welkom op de groepspagina van groep 2!
 
Wat leuk dat u een bezoek brengt aan de groepspagina van groep 2.
 
Wij stellen ons even aan u voor:
 
 
In onze groep wordt er lesgegeven door:
                                       
                                       
   Juf Charlotte                       Juf Sophia                           Juf Ellen
 
Groepsnieuws:
 
18-4-2018 Kunstroute
Na het schoolreisje mochten we vandaag weer met een bus weg. Nu in een Engelse dubbeldekker. We gingen naar het oude Veldzicht. Daar kregen we workshops waarbij we wat moois mochten maken. We konden o.a. boetseren, schilderen en tamboerijnen maken. Hierna konden we nog lekker even op het gras spelen. De werkstukken komen in een expositie te staan. Klik hier voor de foto's.
 
18-4-2018 Schoolreis groep 1&2
Dinsdag was het ein-de-lijk zo ver! De schoolreis naar Ballorig in Den Bosch. Met een dubbeldekker vertrokken we. Voordat we naar binnen gingen hebben we nog een lekkere augurk op en daarna kon het festijn beginnen. Klimmen, klauteren. rennen, fietsen en glijden; we konden van alles doen! Na een frietje nog even doorspelen en als afsluiting een ijsje. We hebben genoten! Klik hier voor de foto's. 
 
24-03-2018

Naar de kaasboerderij en lammetjes kijken

Deze week zijn we naar kaasmakerij Het Hoefhuys geweest en naar de lammetjes wezen kijken.

Bij de kaasmakerij konden de kinderen zien hoe kaas werd gemaakt en als het goed is hebben jullie thuis kunnen proeven van deze lekkere kaas.

Bij de lammetjes mochten de kinderen de dieren aaien en hooi geven. Sommige kinderen hebben zelfs een lammetje op schoot vast gehouden of een lammetje de fles gegeven. Het was erg leuk om bij de lammetjes te zijn. Klik hier voor de foto's.

25-10-2017 Workshop Design
Vandaag hebben we voor het project 'Design wat we schoolbreed volgen een workshop gehad. Er kwam een goudsmid op bezoek in de klas die samen met ons heeft gekeken naar alle mooie vormen die we al in eerdere lessen hadden gemaakt.
De goudsmid heeft ook nog iets verteld over haar werk en we mochten meehelpen om een ring van  ovaal naar rond te maken. Daarna hebben we van klei mooie vormen gemaakt. Sommige kinderen konden dat zelfs met hun ogen dicht! Klik hier voor de foto's
 
29-9-2017 Thema 'Agent en Boef'
We zijn het nieuwe schooljaar gestart met het thema rondom het boek van 'Agent en Boef'.

Door het thema leerden de kinderen over regels en afspraken. Boef was namelijk stiekem in onze klas geweest en had er een rommeltje van gemaakt. Daarom zijn er regels en afspraken gemaakt waar Boef en de kinderen zich aan moeten houden. Sommige kinderen waren zo onder de indruk van het bezoek van Boef dat we blij waren dat Boef uiteindelijk in een brief schreef dat hij niet meer terug zou komen in de klas omdat Agent hem toch wel erg miste.

We hebben het thema afgesloten met een bezoek aan het politiebureau in Sprang-Capelle.

Eerst kregen we te horen en te zien wat de politie allemaal doet. Daarna mochten we overal rondkijken: in de cellen, bij de politie-auto's, in de aangiftekamer, bij de kleedkamers. Tot slot mochten we ook nog allemaal op een politiemotor zitten! Het was een erg leuk bezoek! Klik hier voor de foto's.
 
22-9-2017 Sportdag
Vrijdagmorgen was het zover: de sportdag. Veel kinderen kwamen verkleed naar school en dat zag er heel gezellig uit. Op het plein waren spelletjes klaar gezet en de kinderen hebben daar erg hard hun best gedaan. Zo hebben ze een race gedaan op de skippybal, met ringen gegooid, een wedstrijdje zaklopen gedaan en zelfs op stelten gelopen. Er was zelfs een wedstrijdje wie het snelst verkleed was als een clown. De kinderen hadden er veel plezier en het was een leuke en gezellige ochtend. Klik hier voor de foto's.