Welkom op de groepspagina van groep 6b/7!
 
Wat leuk dat u een bezoek brengt aan de groepspagina van groep 6b/7.
 
Wij stellen ons even aan u voor:
 
 
In onze groep wordt er lesgegeven door:
                                       
                                                                                 
juf Jolanda Bouman                                  Juf Sanda Hak
 
Groepsnieuws:
19-04-2018
Vanmiddag kwam burgemeester Fons Naterop in onze klas om de verkeersdiploma's uit te reiken. Officieel met zijn ambtsketen om! Ieder kind kreeg persoonlijk het diploma uitgereikt. Daarna mochten we hem nog vragen stellen.
Na een groepsfoto hebben we genoten van een heerlijke high-tea waar ook groep 6 aan mee mocht doen. We hebben gesmikkeld, gesnoept en genoten!


Klik hier voor de andere foto's!
15-03-2018
Vandaag is de allerlaatste boom tijdens de Boomfeestdag van de gemeente Aalburg geplant. En die boom staat bij onze school! De kinderen van groep 6 mochten hierbij helpen. De boom werd geplant, het gat netjes dichtgemaakt en het bord met daarop het gedicht van Hannah staat erbij te pronken. Klik hier voor de foto's.14-3-2018
Vandaag is de Nationale Boomfeestdag in Nederland weer gevierd. Ook onze school deed daar aan mee. De start was vanmorgen bij het gemeentehuis van Aalburg. Daar plantte een aantal leerlingen van elke school samen met de burgemeester en wethouder een Perzische slaapboom. 
Morgen word er een krentenboom bij onze school geplant.
De gemeente schreef ook een gedichtenwedstrijd uit. Aan de kinderen van groep 6 werd gevraagd een gedichtje te maken. Het mooiste gedicht wordt bij de boom geplaatst. Vanuit onze school is Hannah Lankhaar de winnares van deze wedstrijd en zal haar gedicht vanaf morgen bij de boom te zien zijn. Klik hier voor de foto's van vandaag.


09-02-2018
Op vrijdag 9 februari zijn de groepen 5,6 en 7 met het project Museumschatjes naar het Natuurmuseum Brabant in Tilburg geweest.
Na een korte start in de klas zijn we vertrokken in de auto richting Tilburg. Bij het museum werden we hartelijk ontvangen. De klassen werden in 2 groepen verdeeld. Daarna hebben de groepen verschillende tentoonstellingen in het museum bekeken, maar vooral veel gedaan. Zo hebben de kinderen het natuurspel  "Klaar voor de start" gespeeld door het hele museum. Ze hebben een kijkje genomen in de 'Ijstijd" en oog in oog gestaan met mammoeten en sabeltandtijgers. Maar de kinderen hebben ook natuuronderzoek gedaan met heel veel materialen in de 00-zone. Ze hebben hun ogen uitgekeken, maar vooral veel geleerd over de natuur met hun hart, hoofd en handen! Klik hier voor de foto's!07-02-2018
Vandaag stond er een heel bijzondere les op het programma: de dode hoek les. We kregen eerst uitleg van wat een dode hoek is, waar een dode hoek zit, waar je als bv fietser rekening mee moet houden, waar je als fietser moet gaan staan zodat de chauffeur je toch ziet staan. Onze kennis werd getest door een quiz. Daarna mochten we gaan  ervaren als echte truckers waar de dode hoek zit! Een heel leerzame les, die we hopelijk niet snel vergeten en goed toepassen in het verkeer. Klik hier voor  foto's. 05-12-2017
Vandaag was het feest in alle klassen van Het Fundament! De verjaardag van Sinterklaas wordt gevierd. Nadat Sinterklaas binnen is gehaald over de rode loper die een paar kinderen uit de klas hebben gemaakt en toegezongen is in het Kofschip, gaat het feest in onze klas verder. Eindelijk mochten we de prachtig gemaakte surprises gaan uitpakken. Het was een supergezellige dag met als slot nog een te gekke muziekles verzorgt door Sieb en Pim. Klik hier voor de foto's.26-10-2017
Vandaag zijn we in het kader van het project 'Design' met groep 7 en 8 op bezoek geweest bij het Stedelijk Museum. Daar was een tentoonstelling te zien van Sottsass. Deze man was behalve designer ook architect. Dynamisch vormgegeven theepotten gingen bij hem in tekeningen als gebouw bestaan. We hebben een leerzame ochtend gehad, vol met ideeen om op school aan de slag te gaan. Klik hier voor de foto's.